USA: Inte vår sak lösa Turkiets nej i Nato-frågan

Nej det skulle innebära samma svek som Turkiet försöker få oss till. Turkiet köpte Ryska robotar till trots förbud från USA av många goda skäl som att detaljstudera hur USAs senaste flygplan klarade eller inte klarade av att träffas av roboten. Det borde utesluta Turkiet rakt av. De sägs vara av yttersta strategisk värde. Tittar man på en karta säger jag jasså!? Vem skyddar Turkiet mer än sig själv? Östersjön samlar massor med NATO-medlemmar som tjänar betydligt mer på att få koll på Östersjön.

Fethullah Gülen finns i USA och Erdogan vill ha honom utlämnad. Sedan hjälpte Kurderna USA i Syrien på ett avgörande sätt utan att det fått den erkänsla de hoppats på och förtjänar. Att göra den saken än värre ligger inte i USAs intresse.

Nu har han börjat gulla med MBS, Mohammed bin Salman, i Saudiarabien också, han som levererade bevisen för de bestialiska mordet på Jamal Khashoggi.

Turkiet skyddar värstingbrottslingar från att möta rättvisan i Sverige och ryska oligarker till trots sanktioner från alla andra NATO-medlemmar.

Sådana vänner kan man ju inte ha som de säger om oss.

Inte vet jag var alla förhoppningar om en lösning bottnar i men vika oss skall vi inte.
Vi bygger vårt försvar under rätt bra skydd av några länders beskydd. NATO och Baltikum är största förlorarna.

En lösning kan ju bli att skapa ett nytt NATO med nya regler om medlemskap och bestämmelser som även innehåller regler för att utesluta de som inte följer ingångna villkor.