Svenska myndigheter sviktar.

Först MUST som kallar sig Rysslandkännare som motsatte sig att Ryssland kommer gå vidare och invadera Ukraina till trots den långa uppladdningen som alla rapporterade om och USA & GB gav detaljerad uppgifter om.
MUST ägnade sig åt rent önsketänkande. 1,3 miljarder (MUSTs budget enligt DN) för önsketänkande slutsatser. För realister var det uppenbart vad som en så omfattande truppsammanslagning måste sluta med. Vad skulle annars en förklaring till hemmaopinionen bestå av som var hedersam nog för Putin?

Särskilda åklagarkammaren & Polisen har kommit fram till att det var en olycka där Vilks omkom.
Så är det helt säkert, men hur skedde det?

Ett punkteringssäkert däck gick sönder och föraren tappar kontrollen. Det förefaller inte alls troligt baserat på de bilder som visades vid tillfället.

Där går spåren rakt fram en lång sträcka där vägen svänger höger, så bilen kommer ut i vägens mittgren, sedan en tvär gir höger och en lika tvär eller mer gir nästan vinkelrätt mot vägens riktning tvärs över till mötande lastbil.
Om en däckexplosion skulle vara orsaken borde inte bilen gå spikrakt fram till att börja med och inte svara på en plötslig rattrörelse så effektivt som spåren visade.

Däremot stämmer det mycket bra med att föraren nickat till och fortsätter rakt fram tills han vaknar till, vrider kraftigt på ratten och måste omedelbart kontra med en motrörelse för att inte åka rakt ut i naturen. Då vänder bilen och är på väg över vägen. Allt detta med ett hjul som inte skulle ens kunna hålla bilen kvar på vägen i sin ursprungliga riktning! Dessa hjulen måste vara betydligt bättre – och är det, annars fanns de inte.

Att polisens tyngsta skydd av en person skulle fallera på att en förare somnar vill man inte läsa om!!