Vi och NATO

Många har sett framför sig Ryssland välla in över gränsen (vår) på samma sätt som bilderna från Ukraina visat och därmed målat upp ett omedelbart och fatalt hot.
Jag säger – ta det lugnt. Puttin har inget avtal med Jesus om att går på vatten. Vi har och kan givetvis skaffa mer av sjömålsrobotar och luftvärnsrobotar som skall kunna hålla rent på Östersjön INNAN de når kust. Så ta det lugnt med oron, lägg de pengar som behövs på försvaret, både militärt och civilt och glöm NATO 1.0.

Det får kosta något att ha vissa principer. Jag tvivlar på att någon svensk soldat har lust att stötta Ungerns eller Kalkonernas stadsledning och väldigt många i dess ledband. Så – glöm NATO 1.0. Då vrider vi Erdogans vapen mot oss ur hans händer. Erdogan är skyldig på alla tänkbara punkter till förräderi mot den organisation han är med i. Stackars NATO kanske måste leva med förrädaren – men vi måste inte!