Skapa, Fixa och Designa

Skapa och fixa prylar och mojänger

Med ett litet a och 5or i slöjd hade jag fått ett kvitto på att jag var rätt bra med händer och fingrar och det var nog vad man förväntade sig med två föräldrar som varit på topp i sin skola i slöjd.  Men också att rita eller kläcka idéerna till något att göra. Och jag hade en verkstad för möbler hos min pappa och en annan för metallarbeten hos min farbror att tillgå innan jag hunnit samla ihop till en egen snickarboa. Vid olika tillfällen under åren la jag mycket tid i dessa verkstäder, och jag hjälpte även pappa med vissa jobb i hans tapetserarverkstad. På den tiden renoverade man möblerna.
När jag var med i Hemvärnet gjorde jag en stridsväst, AK4 kikarfäste, en hård väska till vapnet och en lösning för att montera en Maglite ficklampa på vapnet som fungerade i användandet. Har inga bilder på detta då vi inte skyltade med sådant.

Renovera lägenheter

Om man gillar att snickra och skapa är lägenheten ett naturligt objekt att ge sig på. Sex olika hem har blivit masserade av mig genom åren hittills. Ofta lite djärvare för varje gång.
På bilden är det mitt andra jobb man ser en liten del av. Jag gjorde ett helt nytt kök och bad, med nya golvbrunnar och dubbel golvvärme, el och vatten, bilade in rör för både vatten och el och snickrade möblerna i den lägenheten. Sen blev det ett husbygge, en lägenhet i Norge, ett bostadsrättsradhus och en nytt gammalt hus med standard från 68 som behövde allt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *