Min Geografi

world-map

En söderkis är jag ju inte riktigt, men nära är det. Andra sidan Skanstullsbron vid Skanskvarn och Gullmarsplan var mitt centrum i dryga 20 år.
Sedan var det Högdalen för boende och Årstadal för jobbet som gällde en stund, vilket avlöstes i två faser av Västertorp och Bredäng med Canons gamla hus som företaget flyttade in i.
Sedan flyttade företaget till Häggvik och till slut kändes det helt nödvändigt att flytta efter och det slutade i Täby och Gribbylund, som då var civilisationens utkant.
Därifrån utgick jag senare dagligen först till Järfälla och sedan Skarpnäck.
Senare blev det Vallentuna och Kista under lång tid.

Genom mitt fackliga arbete på Ericsson blev det även resor till Peking i Kina, både norra och södra Indien samt Warzawa i Polen .

Några minnen från Indienbesöket 2010 som var både runt Dehli i norr och Chennai i söder

 

Minnen från Kinabesöket 2008 som gick till Peking

 

När jag var liten pöjk var jag i Skåne hos mormor och då var det Teckomatorp med omnejd som gällde.

I arbetet har jag besökt närapå alla Svenska städer, LondonBoston och New England, Buffalo, Uteca och New York i USA, Amsterdam, Düsseldorf, Lofoten m.f platser.  och åkt stora fina skepp till och från England.

 

flag_unionDå jag gifte mig med en norska har jag haft många tillfällen att se detta landet där det är som mest storslaget, nämligen kring Ålesund i Sunnmöre. Många är de resor som gått upp för fjäll och ned till fjordarnas strandlinjer.

 

Solresor och skidresor räknar jag inte men eftersom jag inte kom iväg som tågluffare i ungdomen gjorde jag slag i saken sommarn 2012. Då blev det Berlin, München, Brunec i norra Italiens Alper, Innsbruck och Paris. I Italien vandrade jag i Alperna med Friluftsfrämjandet i en vecka. Kan rekomenderas.

 

Från städerna på lufferiet.

 

Jag gör skillnad på att resa och att transportera mig och jag har många gånger ändrat min “resa” från transport till resa med bil, tåg och/eller båt, till England och Holland.

En gång luftade vi husbilen ända till södra Frankrike. Även om det var mycket bilåkande var det mycket att se och uppleva också, som …

 

En av dessa resor var med Vespa t.o.r Stockholm Narvik längs olika vägar upp och ned. En vecka i var riktningen tog det och mycket såg man. Man lärde sig var ordet glesbygd står för bl.a. Men också att vi i storstäderna borde betala tillräckligt till de som vill/kan befolka ödemarken för att de skall kunna stanna kvar. För vad skall vi med ett land som det inte finns något annat än träd på? Hur långt som helst!

På väg till Narvik..

 

En annan resa gjordes på höstkanten 2014 till Bergen för att hämta hem lite saker. Jag hade åkt från Bergen en gång tidigare, 1991, och jag hade vissa minnen av hur den gick och det såg ut. Men det stämde inte mycket. Efter att åkt i en av de längre tunnlarna på resan kommer jag fram till en stor rondell inne i berget/tunneln och skyltarna hänvisade mig ut genom en av anslutningarna. Snart ser jag ett gigantiskt hål mot himlen och strax är jag på en bro halvvägs till himlen.  Jag hade kommit ut på den alldeles nya Hardangerbua, som är inget mindre än ett smått fantastiskt bygge.

 

lite bilder från närmare håll:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *